Σαουδική Αραβία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη Μέκκα

Σαουδική Αραβία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη Μέκκα

Τρομοκρατική επίθεση στη Μέκκα με Μεγάλο Τζαμί απέτρεψαν οι δυνάμεις ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας, την Παρασκευή.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας κατάφερε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί όταν οι αρχές περικύκλωσαν το κτίριο στο οποίο βρισκόταν. Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση και τους δράστες.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μέκκα είναι ο πλέον ιερός τόπος των μουσουλμάνων και αυτές τις ημέρες είναι γεμάτη με εκατομμύρια πιστούς λόγω του εορτασμού του Ραμαζανιού.

Διαφήμιση

Η Σαουδική Αραβία αν και σουνιτική έχει γίνει στόχος τζιχαντιστών γιατί συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας. Το Ιράν κατηγόρησε επίσης τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ ότι υποκινούν το Ισλαμικό Κράτος και ότι έχουν ευθύνες για τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη, τις οποίες αρνήθηκαν.

Διαβάστε  Το Ιράν ζητά ευρωπαϊκή ασπίδα κατά Τραμπ-Νετανιάχου, κατεβάζει τους τόνους

[graphiq id=”FnysK9WziZ” title=”Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στη Σαουδική Αραβία” width=”700" height=”575" url=”https://sw.graphiq.com/w/FnysK9WziZ” frozen=”true”]

Διαφήμιση