Πλημμυρίζει μετανάστες η Ιταλία, 3300 διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο

Πλημμυρίζει μετανάστες η Ιταλία, 3300 διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών και η προσπάθεια του Ισλαμικού Κράτους να αυξήσει τα έσοδά του και να πιέσει την Ευρώπη αποτελούν τις βασικές αιτίες ενίσχυσης των προσφυγικών ροών από τη Μεσόγειο.

Μόνο το Σαββατοκύριακο που πέρασε πάνω από 3.300 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν την Κυριακή στη Μεσόγειο σε συνολικά 31 επιχειρήσεις. Τα συνεργεία εντόπισαν επίσης δύο πτώματα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένα πλοίο και τρία ταχύπλοα του ιταλικού Λιμενικού συμμετείχαν σε αυτές τις επιχειρήσεις μαζί με πολλά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών και διαφόρων ΜΚΟ οι οποίες δρουν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης, διευκρίνισε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.
Εκπρόσωπος του ιταλικού ΛΣ δεν ήταν σε θέση να δώσει διευκρινίσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκαν τα δύο πτώματα, αλλά πρόσθεσε ότι και η σημερινή ήταν επίσης «δύσκολη ημέρα», χωρίς να έχει στη διάθεσή του ακριβή στοιχεία αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε  Οι αγορές δεν θέλουν κυβέρνηση στην Ιταλία

Σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών ως την 25η Ιουνίου, πάνω από 73.000 μετανάστες έφθασαν στην ιταλική επικράτεια από την αρχή της χρονιάς, αριθμός που σηματοδοτεί μια αύξηση κατά σχεδόν 14% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 2.005 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται από την αρχή της χρονιάς κατά την προσπάθειά τους να περάσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν στην Ευρώπη.

Διαβάστε  Ελπίδες αποφυγής νέων εκλογών στην Ιταλία