Γερμανία: Ανεπιθύμητοι στους G 20 οι τραμπούκοι του Ερντογάν

Γερμανία: Ανεπιθύμητοι στους G 20 οι τραμπούκοι του Ερντογάν

Διπλωματική νότα που χαρακτηρίζει persona non grata εξέδωσε η Γερμανία για τους σωματοφύλακες του Ταγίπ Ερντογάν που είχαν εμπλακεί στα επεισόδια στην Ουάσιγκτον και οι οποίοι διώκονται από την αμερικανική Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για συμβολική κίνηση-μήνυμα του Βερολίνου προς την Άγκυρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή στις σχέσεις των δυο χωρών αλλά και για τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, καθιστώντας σαφές ότι η πολιτικές προβοκάτσιες δεν βρίσκουν ανοχή στην Ευρώπη.

Οι σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας είναι ιδιαίτερα τεταμένες καθώς η Άγκυρα κατηγορεί το Βερολίνο για υπόθαλψη τρομοκρατών του PKK καθώς και γκιουλενιστών, ενώ Γερμανία και ΕΕ εγκαλούν την Τουρκία για το προγκρόμ που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ανακαλεί τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Προσφάτως η διαμάχη των δυο χωρών μεταφέρθηκε και στο NATO καθώς η απαγόρευση της Άγκυρας στην επίσκεψη αντιπροσωπείας της γερμανικής Βουλής για την επιθεώρηση της μοίρας που εδρεύει στο Ιντσιρλίκ, ανάγκασε την κυβέρνηση και την Bundestag να αποφασίσουν τη μετεγκατάσταση της των αεροσκαφών και του προσωπικού στην Ιορδανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γερμανικές αρχές αναμένουν σφοδρά επεισόδια κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στο Αμβούργο και ως εκ τούτου έχουν ενεργοποιήσει δύναμη 15,000 πρακτόρων.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν "πουλιέται" στους Ευρωπαίους για να σώσει την οικονομία

Διαφήμιση