Τι περιμένουν οι αγορές αυτή την εβδομάδα

Τι περιμένουν οι αγορές αυτή την εβδομάδα

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές θα εστιάσουν στα τελικά στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας, για το κατά κεφαλήν είσοδημα, τις δαπάνες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Στην Ευρώπη, τα σημαντικότερα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την εβδομάδα αυτή περιλαμβάνουν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τον πληθωρισμό για τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ευρωζώνη και τον τελικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ για το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, η Ιαπωνία θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανεργία και η Κίνα για τους επίσημους παραγωγικούς και μη βιομηχανικούς δείκτες PMI.

Θα είναι μια κουραστική εβδομάδα στις ΗΠΑ. Οι σημαντικότερες εκδόσεις περιλαμβάνουν: την τελική αύξηση του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο, τα προσωπικά εισοδήματα και τις δαπάνες και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών της CB. Επίσης, οι επενδυτές θα αναμένουν: τον Chicago PMI, τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, το δείκτη τιμών Case-Shiller, τος εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών, τελική εκτίμηση για τα εταιρικά κέρδη και τελική ανάγνωση για το καταναλωτικό κλίμα του Michigan.

Διαβάστε  Ιταλία: Ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιεί, στα ύψη το κόστος δανεισμού

O Καναδάς θα ανακοινώσει  τον ρυθμό αύξησης του PPI και του ΑΕΠ για τον Απρίλιο, η Βραζιλία το ποσοστό ανεργίας , το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, τις άμεσες ξένες επενδύσεις και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Το εξωτερικό εμπόριο και το ποσοστό ανεργίας θα ανακοινώσει το Μεξικό. Και στην Κολομβία η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ενημερώσει για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Διαφήμιση

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τελική ανάγνωση της αύξησης του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο θα είναι στο προσκήνιο. Άλλοι σημαντικοί δείκτες περιλαμβάνουν: τις εγκρίσεις και τις δανειοδοτήσεις υποθηκών, την καταναλωτική πίστη, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών της GfK και την έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Τράπεζας της Αγγλίας.

Διαβάστε  Roller coaster η μετοχή της FF Group, αμφισβητεί τη διοίκηση και η Fosun

Στη Γερμανία, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν προσεκτικά: τις λιανικές πωλήσεις, το ποσοστό ανεργίας, το ποσοστό πληθωρισμού, το επιχειρηματικό κλίμα IFO και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο GFK. Επίσης, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσουν για την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ευρωζώνη.

Στην Ασία, η Ιαπωνία θα κυριαρχήσει στο ημερολόγιο με τον πληθωρισμό, το ποσοστό ανεργίας, τις λιανικές πωλήσεις, τη βιομηχανική παραγωγή, τις εκκινήσεις κατοικιών, τις κατασκευαστικές παραγγελίες και τις δαπάνες νοικοκυριών. Επίσης, η Κίνα θα εκδώσει επίσημους PMIs κατασκευής και μη βιομηχανικής παραγωγής.

Στην Ελλάδα μετοχές και ομόλογα βρίσκονται σε κομβικό σημείο καθώς έχουν διανύσει μεγάλη απόσταση από τα χαμηλά επενδύοντας στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία επιτεύχθηκε χωρίς όμως ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Παράλληλα όμως η αναβάθμιση των τραπεζών από τη Fitch βοήθησε να συντηρηθεί το θετικό κλίμα όταν ξεκίνησαν οι πρώτες ρευστοποιήσεις.

Διαβάστε  Η FF Group απαντά στην QCM, που εστιάζει, τι ξεχνάει

Τη νύχτα της Παρασκευής ήρθε η αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας κατά μια βαθμίδα από τη Moody’s, ενδεικτική της βελτίωσης του κλίματος και των προοπτικών, γεγονός που αναμένεται να αναθερμάνει το αγοραστικό ενδιαφέρον.

 

AgencyRatingOutlookDate
Moody’sCaa2positiveJun 23 2017
TE10stableApr 16 2016
S&PB-stableJan 22 2016
Moody’sCaa3stableSep 25 2015
FitchCCCn/aAug 18 2015

Διαφήμιση