Αίγυπτος: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση σε χριστιανική εκκλησία

Αίγυπτος: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση σε χριστιανική εκκλησία

Την αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστιανική εκκλησία κοπτών ανακοίνωσε η αιγυπτιακή αστυνομία συλλαμβάνοντας τα μέλη πυρήνα τρομοκρατικής οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τις αρχές στόχος ήταν ο ναός στην Αλεξάνδρεια (βόρεια),ενώ η επίθεση περιλάμβανε δυο σκέλη και θα υλοποιούνταν από έξι τρομοκράτες. Μεταξύ αυτών «δύο βομβιστές αυτοκτονίας» που ήθελαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά τους σε μια εκκλησία στην Αλεξάνδρεια συνελήφθησαν.

Ο ένας εκ των επίδοξων βομβιστών σχεδίαζε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά εντός του ιερού ναού και ο δεύτερος λίγο μετά, όταν η αστυνομία θα έφθανε στο σημείο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος Σίσι έχει θέσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά το μπαράζ επιθέσεων και σεχταριστικής βίας από ομάδες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Οι συλλήψεις έγιναν τρεις μήνες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, εναντίον δύο εκκλησιών κοπτών στο βόρειο Κάιρο, όπου σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι. Τον Δεκέμβριο σε μια επίθεση σε ναό στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, επίσης με την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους, είχαν σκοτωθεί 29 άνθρωποι.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι η αστυνομία σκότωσε στο νότιο τμήμα της χώρας επτά «εξτρεμιστές» που κατηγορούνται ότι εμπλέκονταν σε αυτές τις επιθέσεις.
[graphiq id=”f2cY2dWgp37" title=”Αίγυπτος: Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές” width=”700" height=”570" url=”https://sw.graphiq.com/w/f2cY2dWgp37" frozen=”true”]