Τούρκοι hackers χτύπησαν την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού

Τούρκοι hackers χτύπησαν την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού

Περιστατικό που φέρει πολλές ομοιότητες με τις επιθέσεις στην Ολλανδία και την Αυστρία συνέβη στην ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού όταν μετά από επίθεση hackers τέθηκε εκτός λειτουργίας. Την ευθύνη έχουν ήδη αναλάβει Τούρκοι hackers, και αποτελεί σαφή κλιμάκωση -εφόσον επιβεβαιωθεί- στις διμερείς σχέσεις.

Επειδή όμως πρόκειται για πλήγμα ήσσονος σημασίας το οποίο δύσκολα παραδέχονται οι υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και επειδή η παραδοχή του θα οδηγούσε σε αντίποινα και περαιτέρω κλιμάκωση, η υπόθεση αναμένεται να φθαρεί με φήμες και εικασίες χωρίς επίσημες πολιτικές τοποθετήσεις.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά

Διαφήμιση

Η Άγκυρα με την επίθεση και τη δημοσιότητα που δίδεται αρχικά από τουρκικά και εν συνεχεία από ελληνικά μέσα ενημέρωσης επιχειρεί να ανεβάσει τους τόνους και να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, τη στιγμή μάλιστα που ακόμα και οι αραβικές χώρες επιχειρούν να απομονώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώθηκε ότι η ιστοσελίδα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, ωστόσο σημείωναν ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη τουρκικού δακτύλου. Πάντως, χρήστης του Twitter με το όνομα Aslan Neferler Tim, σε ανάρτησή του, ανεφέρε: «Η ιστοσελίδα σας έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης. Η Αγία Σοφία είναι δική μας».

Η υπόθεση της επίθεσης στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού ακολουθεί την κλιμάκωση των εντάσεων με την προβοκάτσια της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά και τη διεθνή κατακραυγή που ακολούθησε.

Ταυτόχρονα σε έξαρση βρίσκεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με παραβιάσεις, εμπλοκές, οπλισμένα αεροσκάφη και προσπάθειες δημιουργίας γκρίζων ζωνών με δεσμεύσεις χώρων εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το σκηνικό έντασης που έχει στηθεί θυμίζει σε πολλά αυτά που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016, ωστόσο ο Ταγίπ Ερντογάν τώρα βρίσκεται σε ακόμα πιο δυσχερή θέση και απειλείται διεθνώς και αποδυναμώνεται εσωτερικά και αναζητά εναγωνίως αντίπαλο για να συσπειρώσει γύρω του.