Νέο λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν με 20 τουλάχιστον νεκρούς

Νέο λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν με 20 τουλάχιστον νεκρούς

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για αποτυχία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, κάτι που έχει παραδεχθεί εμμέσως πλην σαφώς και ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις εντείνονται και τα θύματα αυξάνοντας, αποδεικνύοντας την αδυναμία των ΗΠΑ και των κυβερνητικών δυνάμεων να ελέγξουν την κατάσταση ακόμα και στα κεντρικά σημεία.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας έξω από τράπεζα στη Λασκαργκάχ του Αφγανιστάν, πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας Χελμάντ.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τοπικού κυβερνήτη, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Η επίθεση έγινε την ώρα που Αφγανοί στρατιώτες βρίσκονταν στο τοπικό υποκατάστημα της τράπεζας για να λάβουν το μισθό τους πριν τις διακοπές του Έιντ, που σηματοδοτούν το τέλος του Ραμαζανιού.
Η Χελμάντ αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν, οι οποίοι ελέγχουν το 80% της επαρχίας.

Διαφήμιση

Οι ισλαμιστές αντάρτες στοχεύουν πολλάκις τραπεζικά υποκαταστήματα, για να σκοτώσουν εργαζόμενους για την αφγανική κυβέρνηση.
[graphiq id=”c5LTlx1eMcZ” title=”Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στο Αφγανιστάν” width=”700" height=”575" url=”https://sw.graphiq.com/w/c5LTlx1eMcZ” frozen=”true”]