Εγκλήματα και συγκάλυψη στο Στρατό καταγγέλλει στη Βουλή ο πρώην γγ Διαφάνειας

Ενδείξεις συγκάλυψης σκανδάλων και συμπεριφορές που σκιαγραφούν ένα διαβρωμένο σύστημα στρατιωτικής Δικαιοσύνης παρουσίασε στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την Υγεία ο πρώην γενικός γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο κ. Σούρλας λαθραία καύσιμα αμφιβόλου ποιότητας καύσιμα που διοχετεύονται στις Ένοπλες Δυνάμεις συνδέονται με πτώσεις ελικοπτέρων. Οι ισχυρισμοί του πρώην γγ Διαφάνειας έχουν ενισχυμένο ειδικό βάρος λόγω του προσώπου που καταγγέλλει και του θεσμού που εκπροσωπούσε, ενώ ερωτηματικά εγείρει το γεγονός ότι επί χρόνια οι υποψίες δεν έχουν διερευνηθεί και οι υποθέσεις έχουν θαφτεί.

Διαβάστε  Ολόκληρη η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης

Ο πρώην γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης που ασχολήθηκε συστηματικά με την λαθρεμπορία καυσίμων στον στρατό εμφανίστηκε απογοητευμένος για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα από την στρατιωτική δικαιοσύνη ενώ υπογράμμισε πως πριν από λίγες ημέρες έστειλε νέα επιστολή προς υπουργούς και βουλευτές επισημαίνοντάς τους πως «… το λαθρεμπόριο συνεχίζει να καλπάζει».

Διαφήμιση

«Απευθύνθηκα στην τακτική δικαιοσύνη με στοιχεία και τα διαβίβαζαν στην στρατιωτική και εκεί μου έλεγχαν ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε την νοθεία και έβαζαν τις υποθέσεις στο αρχείο ενώ εγώ τους ζητούσα να τις επιστρέψουν στην τακτική δικαιοσύνη. Αισθάνθηκα μόνος…»

είπε χαρακτηριστικά για να επαναλάβει σε άλλο σημείο

«πήγαινα στην στρατιωτική δικαιοσύνη. Δεν θέλανε οι άνθρωποι. Θλίβομαι και ανησυχώ αν δεν μπορούμε να θωρακιστούμε. Βλέπουμε πτώσεις ελικοπτέρων και περίεργα πράγματα και δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διακινητής νοθευμένων καυσίμων».

Η κατάθεση του Γιώργου Σούρλα στην επιτροπή Υγείας της Βουλής μπορεί να αποτελέσει εν δυνάμει μαρτυρία-καταγγελία για την έναρξη νέας δικαστικής διερεύνησης εφόσον διαβιβαστεί αρμοδίως, ωστόσο αν οι καταγγελίες αληθεύουν τότε πολύ δύσκολα μια τέτοια έρευνα θα τελεσφορήσει.

Διαβάστε  Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Μπαρμπαρούση

Παράλληλα στην κατάθεσή του ο Γιώργος Σούρλας κατήγγειλε τριγωνικές συναλλαγές στα καύσιμα αναφέροντας παράδειγμα πετρελαίου που αγοράζεται από τη Ρωσία και τιμολογείται στις Κανάριους Νήσους.

Διαφήμιση