Αντιτρομοκρατική σκούπα της Google στο Youtube

Αντιτρομοκρατική σκούπα της Google στο Youtube

Και η Google, μετά το Facebook και το Twitter, εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της online τρομοκρατίας και της προσπάθειας των τζιχαντιστών να στρατολογήσουν κόσμο μέσα από το dark web και τα social networks.

Σε αυτό το πλαίσιο η Google ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε ισχύ πλέγμα μέτρων για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση υλικού από το You Tube που έχει σχέση με τρομοκράτες ή με βίαιους εξτρεμιστές. Η εταιρία αναφέρει πως θα υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι σε βίντεο που περιέχουν ρατσιστικό ή «εμπρηστικό» θρησκευτικό περιεχόμενο, απευθύνοντας σχετική προειδοποίηση, μη επιτρέποντας την αξιοποίησή τους για σκοπούς οικονομικού οφέλους ή προτείνοντάς τα σε χρήστες- ακόμα και αν δεν παραβιάζουν ξεκάθαρα τις πολιτικές του.

Η Google, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε αύξηση επενδύσεων σε υποδομές (με έμφαση σε λογισμικό που χρησιμοποιεί machine learning για την κατάδειξη βίντεο που υμνούν τη βία και την τρομοκρατία) για τον εντοπισμό εξτρεμιστικών βίντεο, συν το ότι θα εκπαιδεύσει εργαζομένους πάνω στον εντοπισμό και την απομάκρυνση τέτοιου υλικού. Επίσης, θα εντείνει τη συνεργασία της με αντι-εξτρεμιστικές οργανώσεις και φορείς, για τον εντοπισμό υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ριζοσπαστικοποίηση και τη στρατολόγηση εξτρεμιστών.
[graphiq id=”hUp3rR33d0V” title=”Πως στρατολογούν οι τρομοκράτες” width=”700" height=”459" url=”https://sw.graphiq.com/w/hUp3rR33d0V” frozen=”true”]

Διαφήμιση

Παράλληλα αναλαμβάνει και μια ιδιαίτερα φιλόδοξη καμπάνια αντιστροφής στρατολογημένων τρομοκρατών μέσω του dark web και με την προώθηση video κατά της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την εταιρία, η τρομοκρατία είναι μια «επίθεση εναντίον των ανοικτών κοινωνιών», και η καταπολέμηση της επιρροής της αποτελεί μεγάλη πρόκληση- ενώ επίσης αναγνωρίζεται πως πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Η Google θα συνεργαστεί επίσης με το Facebook (που επίσης ανακοίνωσε σειρά μέτρων με παρόμοιους σκοπούς), τη Microsoft και το Twitter για τη δημιουργία ενός φορέα που θα δημιουργεί τεχνολογία την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλες, μικρότερες εταιρείες.
[gra[graphiq id=”drBMjzo4ZLf” title=”Alphabet: Η ακτινογραφία” width=”700" height=”582" url=”https://sw.graphiq.com/w/drBMjzo4ZLf” frozen=”true”]