Σε ελεύθερη πτώση του πετρέλαιο στο -3%

Σε ελεύθερη πτώση του πετρέλαιο στο -3%

Βουτια 3% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών, στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η αυξημένη παραγωγή υπονομεύει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να στηρίξει την αγορά αργού.

Τα συμβόλαια WTI υποχωρούν κατά 1,81% στα 43,40 δολάρια/βαρέλι και τα συμβόλαια Brent μειώνονται κατά 1,62% στα 46,15 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια του crude υποχωρούν κατά 2,96% στα 42,96 δολάρια/βαρέλι.

Η αναζωπύρωση των ανησυχιών οφείλεται στις ενδείξεις περαιτέρω αύξησης της αμερικανικής παραγωγής, ενώ ενισχυτικά κινείται και η παραγωγή σε Λιβύη και Νιγηρία.

Διαφήμιση

Τον περασμένο μήνα, οι χώρες του ΟΠΕΚ συμφώνησαν στην επέκταση των μέτρων περικοπής της παραγωγής έως τις αρχές του 2018.
Ωστόσο, τα πετρελαϊκά αποθέματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ασκώντας καθοδικές πιέσεις στην τιμή του αργού.


Το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ διαπραγματεύθηκε στα 42,9 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο από τον Αύγουστο και το αργό πετρέλαιο Brent στα 45,7 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο από τον Νοέμβριο, διαγράφοντας κέρδη από τον Δεκέμβριο, όταν ο ΟΠΕΚ συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή.

Ιστορικά, το αργό πετρέλαιο έφτασε στο ιστορικό υψηλά των 145,31 δολαρίων τον Ιούλιο του 2008 και στο ιστορικό χαμηλό των 1,17 δολαρίων ανά βαρέλι το Φεβρουάριο του 1946.