Κάρνεϊ: Θολό το τοπίο, δεν ανεβάζει επιτόκια η BOE

Κάρνεϊ: Θολό το τοπίο, δεν ανεβάζει επιτόκια η BOE

Η πολιτική αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ραγδαίες εξελίξεις σε μια σειρά από ζητήματα και το θολό τοπίο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit οδήγησαν την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας να μην ανεβάσει τα επιτόκια της στερλίνας, προκαλώντας sell off στο βρετανικό νόμισμα.

Σε ομιλία του στην Ένωση Τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου, ο ίδιος έκανε, παράλληλα, ειδική μνεία στις αδύναμες επιδόσεις της καταναλωτικής δαπάνης αλλά και στην επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των μισθών.

«Δεδομένων των μικτών ενδείξεων σε δαπάνες και επενδύσεις, αλλά και των αδύναμων πληθωριστικών πιέσεων, δεν έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσουμε την ομαλοποίηση της επιτοκιακής πολιτικής» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.

Διαφήμιση

«Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να εμποδίσει τις συγκεκριμένες εξελίξεις» έσπευσε να προσθέσει, κάνοντας λόγο για μία «μεταβατική περίοδο», η οποία συνδέεται άρρηκτα με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Κάρνεϊ, η στερλίνα υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ημερών, καθώς διαπραγματεύεται στα 1,2669 δολάρια.

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκονται στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%, με τους επενδυτές να επιζητούν τη σταδιακή αύξησή τους.