Αντίστροφη μέτρηση για τα 8,5 δισ.

Αντίστροφη μέτρηση για τα 8,5 δισ.

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται η εκταμίευση των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα όπως δήλωσε σε συνέντευξή στο CNBC ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ δεν διευκρίνισε όμως αν θα εκταμιευθεί συνολικά το ποσό των 8,5 δισ. ή πρώτα τα κεφάλαια που απαιτούνται για την αποπληρωμή των δανείων και σε δεύτερη φάση τα υπόλοιπα.
«Παρότι υπήρξε καθυστέρηση, καταλήξαμε σε μία συμφωνία, η οποία είναι πολύ σημαντική, καθώς η Ελλάδα έχει να αποπληρώσει ένα μεγάλο ομόλογο τον Ιούλιο» εξήγησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, επανέλαβε ότι τα όποια μέτρα χρειαστούν, θα ληφθούν στα τέλη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.
Μέχρι τότε βέβαια, ξεκαθάρισε, θα υπάρξει μία ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και «θα ξέρουμε πόση επιπλέον ελάφρυνση θα καταστεί αναγκαία».
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους, αυτή την περίοδο, είναι μικρότερο από το αντίστοιχο σε αρκετές χώρες της Ε.Ε. αλλά και στις ΗΠΑ.
«Υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα και δεν έχει κανένα νόημα να αποφασίσουμε τα πάντα από τώρα» έσπευσε να προσθέσει και συνέστησε «υπομονή για τα μελλοντικά βήματα».

Διαφήμιση