Βαθαίνει η κρίση Τουρκίας-Γερμανίας, φεύγει τον Ιούλιο η μοίρα από το Ιντσιρλίκ

Βαθαίνει η κρίση Τουρκίας-Γερμανίας, φεύγει τον Ιούλιο η μοίρα  από το Ιντσιρλίκ

Το σημείο χωρίς επιστροφή πέρασε όπως φαίνεται η κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας καθώς η υπουργός Άμυνας της τελευταίας ανακοίνωσε ότι η μοίρα αναγνωριστικών Tornado που εδρεύει στη νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ θα μετεγκατασταθεί στην Ιορδανία τον Ιούλιο. Η διαδικασία αυτή θα θέση εκτός συμμαχίας τη μοίρα των Tornado για διάστημα δυο έως τριών μηνών, το οποίο ότι θα είναι αφού πρώτα θα έχδι ολοκληρωθεί η κύρια φάση της επιχείρησης ανακατάληψης της Ράκκα.

Το Βερολίνο έλαβε απόφαση να μεταφέρει την έδρα της μοίρας από το Ιντσιρλίκ στην Ιορδανία μετά από την παρατεταμένη άρνηση της Άγκυρας να επιτρέψει σε αντιπροσωπεία βουλευτών να επιθεωρήσουν τους Γερμανούς στρατιώτες. Η Άγκυρα από την πλευρά της επέλεξε αυτό τον τρόπο για να πιέσει για την αλλαγή στάσης της Γερμανίας, κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα οι σχέσεις να οδηγηθούν σε ρήξη.

Διαβάστε  Κίνηση καλής θέλησης Πούτιν προς Τραμπ-Νετανιάχου, δεν παραδίδει S-300 στον Άσαντ

Η τουρκική στρατιωτική ηγεσία είχε ζητήσει στο παρελθόν πρόσβαση στις αεροφωτογραφίες που συλλέγουν τα γερμανικά tornado από τη Συρία η οποία δεν της δόθηκε καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία θεωρούν ότι η Άγκυρα θα τις χρησιμοποιήσει για τον βομβαρδισμό θέσεων των Κούρδων.

Στο Ιντσιρλίκ δρουν δυο γερμανικές μοίρες η μια αναγνωριστικών και η άλλη εναέριου ανεφοδιασμού και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα μετεγκατασταθούν και οι δυο.

Διαβάστε  Μπαράζ κινήσεων Πούτιν-Τραμπ στη Συρία, αλλάζουν οι ισορροπίες