Κοινές εξαγωγές Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μέσω Eastmed βλέπει ο Νετανιάχου

Κοινές εξαγωγές Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μέσω Eastmed βλέπει ο Νετανιάχου

Διεργασίες στην κατεύθυνση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στην ανακήρυξη ΑΟΖ προδίδουν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Καθημερινή καθώς ανοίγει θέμα κοινών εξαγωγών φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Eastmed στην Ευρώπη.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι «ο EastMed εθεωρείτο αδύνατος πριν από ενάμιση χρόνο και έκτοτε έχουμε ξεκινήσει να το ερευνούμε πιο συστηματικά και μεθοδικά». Τα «σημαντικά ενεργειακά αποθέματα στο Ισραήλ», τα «μικρότερα ενεργειακά αποθέματα -αλλά εντούτοις σημαντικά- στην Κύπρο» και τα «πιθανά ενεργειακά αποθέματα κάτω από τις ακτές της Κρήτης», μπορεί να στηρίξουν εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ακόμα και μέσω του EastMed, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
[graphiq id=”bWzrhNPmKlT” title=”Κορυφαίοι εμπορικοί εταίροι της Ελλάδας” width=”700" height=”613" url=”https://sw.graphiq.com/w/bWzrhNPmKlT” frozen=”true”]

Περιγράφοντας τις σχέσεις των δύο χωρών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της στρατιωτικής εκπαίδευσης, επισημαίνοντας και τη βοήθεια της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών της Χάιφα τον περασμένο Νοέμβριο.

Διαφήμιση

«Σίγουρα, στα θέματα ασφάλειας και στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, είναι πάντα ωραίο να έχεις φίλους», τόνισε, κάνοντας επίσης λόγο για συνεργασία και στον τομέα της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας.
[gra[graphiq id=”g44CkGhEaTr” title=”Κορυφαίοι εμπορικοί εταίροι του Ισραήλ” width=”700" height=”613" url=”https://sw.graphiq.com/w/g44CkGhEaTr” frozen=”true”]