Γυναίκες καμικάζι σκότωσαν 16 στη Νιγηρία

Γυναίκες καμικάζι σκότωσαν 16 στη Νιγηρία

Αλλάζει επίπεδο περνά η τρομοκρατία στη Νιγηρία όπου ο νέος ηγέτες της Μπόκο Χαράμ που αρχικά είχε φήμη μετριοπαθούς φαίνεται ότι έχει πλησιάσει υπερβολικά το Ισλαμικό Κράτος.

Διαφήμιση

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι εντεινόμενες τρομοκρατικές ενέργειες στην περιοχή, με τελευταία την επίθεση πέντε γυναικών καμικάζι αυτοκτονίας που σκότωσαν 16 ανθρώπους και τραυμάτισαν 11 στην πολιτεία του Μπόρνο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, στην έδρα της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Οι γυναίκες πραγματοποίησαν πέντε συντονισμένες επιθέσεις αυτοκτονίας που την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Διαβάστε  Ο Μυτιληναίος δίνει εκτός δικτύου ενέργεια σε τέσσερα πανεπιστήμια της Νιγηρίας

Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις, αλλά η χρήση γυναικών καμικάζι σε δημόσιους χώρους είναι μια συνηθισμένη τακτική της Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει επικεντρώσει τη δράση της στο Μπόρνο κατά την οκταετή της εκστρατεία τρόμου με στόχο την δημιουργία ισλαμικού χαλιφάτου.
[graphiq id=”7ps1amcF1Tn” title=”Νιγηρία: Θύματα ανά είδος τρομοκρατικής επίθεσης” width=”700" height=”559" url=”https://sw.graphiq.com/w/7ps1amcF1Tn” frozen=”true”]

Διαβάστε  Σε συναγερμό ο ΠΟΥ για ξέσπασμα Έμπολα στο Κονγκό

Διαφήμιση