Εκατόμβη νεκρών ο πύργος Γκρένφελ του Λονδίνου

Εκατόμβη νεκρών ο πύργος Γκρένφελ του Λονδίνου

Σε εκατόμβη νεκρών έχει μετατραπεί ο πύργος Γκρένφελ του Λονδίνου με τον αριθμό των αθώων θυμάτων να σκαρφαλώνει στους 79, μετά την φωτιά που κυριολεκτικά έλιωσε το απροστάτευτο κτίριο.

Όπως αναφέρουν οι αρχές ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στα ερείπια του πύργου, πέντε ημέρες από τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης που ξέσπασε η φωτιά.

Τα νέα στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα ο Στιούαρτ Κάντι, αστυνομικός διοικητής, μιλώντας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Σκότλαντ Γιαρντ την Δευτέρα. «Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς την απόγνωση που έχει προκαλέσει αυτή η φωτιά», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε πως πέντε άτομα που είχαν καταγραφεί στους αγνοούμενους εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Διαβάστε  Αιμορραγεί η κυβέρνηση Μέι, παραιτήθηκε και η υπουργός Εσωτερικών

Χαρακτηριστικό της απόλυτης καταστροφής είναι και το γεγονός πως οι αρχές φοβούνται ότι δεν θα καταστεί δυνατόν να αναγνωριστούν όλοι οι νεκροί, ακόμα και αν εντοπιστούν όλες οι σοροί των αγνοούμενων, καθώς η αλλοίωση είναι τέτοια που έχει επηρεάσει ολοκληρωτικά και το dna.

Μετά την σφοδρή κριτική για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως το ποσό των 5.500 λιρών θα δοθεί σε κάθε οικογένεια που έμεινε άστεγη μετά τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Οι 500 λίρες θα δοθούν μετρητά και οι 5.000 θα περάσουν σε λογαριασμούς των οικογενειών στην τράπεζα, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας. Τα χρήματα θα εκχωρηθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς από σήμερα Δευτέρα, ενώ η Τερέζα Μέι δήλωσε πως «η κυβέρνησή μου θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους αυτούς».

Διαβάστε  Άρωμα γεωπολιτικού deal στο βρετανικό λιανεμπόριο