Εμπλοκή του Ιράν κατά της τρομοκρατίας: Επίθεση με πυραύλους στη Συρία

Εμπλοκή του Ιράν κατά της τρομοκρατίας: Επίθεση με πυραύλους στη Συρία

Την άμεση πλέον εμπλοκή του Ιράν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και στο συριακό σηματοδοτεί η επίθεση με πυραύλους εδάφους-εδάφους κατά σουνιτών από την Επαναστατική Φρουρά του Ιράν χθες, που εκλαμβάνεται ως απάντηση στη τρομοκρατική διπλή επίθεση κατά του Κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του Χωμεϊνί που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση ενώ Ιρανοί αξιωματούχοι είχαν επιρρίψει ευθύνες σε ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία.

Το Crisis Monitor είχε επισημάνει ότι το πλήγμα από τον ISIS στην καρδιά του σιιτικού Ιράν αναμένεται να λειτουργήσει ως το Περλ Χάρμπορ για την ισχυρότερη περιφερειακή δύναμη της περιοχής, οδηγώντας σε ευθεία και άμεση εμπλοκή στο συριακό μέτωπο και στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Όπερ και εγένετω, οι επιθέσεις με πυραύλους κατά επίγειων στόχων επί συριακού εδάφους συνιστά σαφής κλιμάκωση από την παραχώρηση βάσεων στη Ρωσία και από την παροχή μικρών μονάδων για την υποστήριξη δυνάμεων του Άσαντ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ τινάζει στον αέρα τη συμφωνία με το Ιράν

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν εκτόξευσε μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους εδάφους-εδάφους από το δυτικό Ιράν στην περιοχή Ντείρ Αλ Ζουρ στη Συρία, “σκοτώνοντας τεράστιο αριθμό τρομοκρατών”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση. Οι πύραυλοι στόχευαν το αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης Τακφίρι και σημεία συγκεντρώσεων όπου φτιάχνονται αυτοκίνητα-βόμβες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιράν συχνά αναφέρεται σε σουνίτες χαρακτηρίζοντάς τους Τακφίρι.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Διαφήμιση