Η ΕΚΤ επιμένει για περισσότερη σαφήνεια

Η ΕΚΤ επιμένει για περισσότερη σαφήνεια

Μέσω διαρροών συνεχίζεται η διαπραγμάτευση μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup και την επίτευξη συμφωνίας για εκταμίευση της δόσης, με την ΕΚΤ να επιμένει για την ανάγκη περισσότερης σαφήνειας στα μέτρα προκειμένου να μπορέσει να αποφασίσει για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Στέλεχος της ΕΚΤ που μίλησε σε διεθνή media υπό τον όρο της ανωνυμίας επισήμανε ότι απαιτείται περισσότερη αποσαφήνιση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όσον αφορά τις λεπτομέρειες για το είδος της ελάφρυνσης που θα δοθεί στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζοντας τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup, ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «πολύ θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Διαφήμιση

Η ΕΚΤ έχει επανειλημμένως διαμηνύσει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της ΕΚΤ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2017, με τους αναλυτές ωστόσο, να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο χρονικής επιμήκυνσής του.