Συμφωνία-μήνυμα για τις αγορές βλέπει ο Μοσκοβισί σήμερα

Συμφωνία-μήνυμα για τις αγορές βλέπει ο Μοσκοβισί σήμερα

Εφικτή θεωρεί μια συνολική και κοινά αποδεκτή συμφωνία ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Eurogroup. Οι προσεκτικά επιλεγμένες διατυπώσεις αποκαλύπτουν ότι η προεργασία έχει φέρει αποτελέσματα στη σύγκλιση μεταξύ ΕΚΤ-ΔΝΤ και Βερολίνου, ενώ φαίνεται ότι και η Αθήνα είναι έτοιμη να δεχθεί το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, τώρα οι εταίροι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης. Η Κομισιόν, συνέχισε, είναι έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που υπέφερε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε η οικονομία να ανακάμψει.

«Ελπίζω και πιστεύω, πιστεύω και ελπίζω ότι όχι μόνο είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας σήμερα, αλλά και απολύτως αναγκαία»,

ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τα προαπαιτούμενα και αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο. Μάλιστα, όπως είπε, αυτό δεν ήταν εύκολο γιατί λήφθηκαν μέτρα που αφορούσαν τις συντάξεις, το αφορολόγητο και την αγορά εργασίας.

Διαβάστε  Γεωπολιτικό jenga με Σκοπιανό, χρέος και καθαρή έξοδο παίζουν Τραμπ, Πούτιν και Μέρκελ

Ερωτηθείς αν η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί τη συμφωνία, απάντησε ότι έχει γίνει δουλειά και πως ο ίδιος έχει μιλήσει με όλους του εμπλεκόμενους από την πλευρά των δανειστών αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για συμφωνία κοινά αποδεκτή από όλους και το ΔΝΤ που το θέλουμε στο πρόγραμμα και το Εurogroup είναι εδώ για να πάει τις αποφάσεις, είπε.

Διαβάστε  Χουλιαράκης-Τσακαλώτος πήραν χώρο, συνθέτουν το παζλ

Θέλουμε μια συμφωνία που θα στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης και προς τις αγορές, τόνισε, ενώ ερωτηθείς τι θα γίνει με το χρέος απάντησε ότι από τη σημερινή συζήτηση μπορεί να προκύψουν κάποιες θετικές παράμετροι.

Διαφήμιση