Η Ελλάδα φτιάχνει Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Συμφωνία για τη δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας επιτεύχθηκε στο Eurogroup στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, όπως ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αν και περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος δεν δόθηκαν, πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης η οποία αναζητούσε εναγωνίως τρόπο να έχει πλήρους κλίμακας παρέμβαση στη διαμόρφωση της αναπτυξιακής δυναμικής μέσα στην οικονομία για την διοχέτευση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων και όχι μόνο.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πλήρες σκεπτικό, το πλαίσιο και οι στόχοι που θα εξυπηρετήσει η Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, όπως την ονόμασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, το θέμα ωστόσο αναμένεται να κυριαρχήσει στην ατζέντα των επομένων ημερών,

Μείζονα ζητήματα είναι η χρηματοδότηση, η εποπτεία και η διοίκηση της νέας αυτής αναπτυξιακής τράπεζας.

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.