Νεκροί τραυματίες και χρηματιστηριακές επιπτώσεις είναι ο απολογισμός της τεράστιας φωτιάς που ξέσπασε τη νύχτα σε πύργο στο Λονδίνο. Ήδη έχει συλληφθεί ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής ασφαλιστικής εταιρίας Anbang Insurance Group, Wu Xiaohui, ενώ οι επενδυτές φοβούνται ότι η εταιρία θα οδηγηθεί σε μαζικές ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων για να καλύψει προβλήματα που θα ανακύψουν ως άμεσες ή έμμεσες συνέπειες της φωτιάς.
Πιέσεις δέχονται οι μετοχές της ασφαλιστικές αλλά και των θυγατρικών εταιριών καθώς και εταιριών Real Estate στις οποίες συμμετέχει.
Σύμφωνα με τις αρχές 30 άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα σε νοσοκομεία, δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένος αριθμός νεκρών, ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων πιθανόν να βρίσκεται ακόμη στο εσωτερικό του φλεγόμενου κτηρίου.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν κραυγές από το κτήριο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία ένας άνδρας θεάθηκε να κουνά ένα άσπρο πανί σε ένα παράθυρο. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε κραυγές και ότι είδε έναν άνθρωπο να πέφτει στο κενό και μία γυναίκα να κρατά το παιδί της στο παράθυρο.
Πάνω από 200 πυροσβέστες και 40 πυροσβεστικά οχήματα συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία προκλήθηκε από άγνωστη προς το παρόν αιτία. Η μητροπολιτική αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να διευκολύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP η αστυνομία εκκένωσε πολλά από τα γειτονικά κτήρια λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της φωτιάς.
Ο πύργος Grenfell Tower βρίσκεται στην περιοχή Lancaster West Estate στο δυτικό Λονδίνο και έχει 120 διαμερίσματα. Το κτήριο κτίσθηκε το 1974 έχει σχεδόν ολοσχερώς απανθρακωθεί.
Έγγραφα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο δείχνουν ότι ομάδα ενοίκων διαμαρτυρόταν για την κατάσταση του κτηρίου και τους κινδύνους εκδήλωσης φωτιάς.