Επελαύνουν οι σύμμαχοι προς τη Ράκκα, έχουν φύγει οι ηγέτες του ISIS

Επελαύνουν οι σύμμαχοι προς τη Ράκκα, έχουν φύγει οι ηγέτες του ISIS

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η επέλαση των συμμαχικών δυνάμεων προς την de facti πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τη Ράκκα, καθώς τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε άλλες πόλεις ακόμα και εκτός Συρίας.

Διαφήμιση

Αυτή τη στιγμή στην ανακατάληψη της Ράκκα συμμετέχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η συμμαχία των συριακών κουρδικών πολιτοφυλάκων YPG και Σύρων ανταρτών, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ ενάντια στο ISIS.

Διαβάστε  Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Ένας νεκρός, Ρώσος ο δράστης

«Γίνονται σφοδρές μάχες με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταφύγει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε νάρκες κι ελεύθερους σκοπευτές και ενίοτε σε αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εκστρατείας των SDF για να εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από τη Ράκα, Τζιχάν Σέιχ Άχμεντ.

Η κουρδοαραβική συμμαχία άρχισε τον Νοέμβριο την εκστρατεία για να εκδιωχθεί το Ι.Κ. από την παγκόσμια «πρωτεύουσά» του, την οποία κατέλαβε το 2014.

Διαβάστε  Η Τουρκία σέρνει την ΟΙΣ σε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις στη Μέση Ανατολή

Αφού μπήκαν στην πόλη της βόρειας Συρίας την 6η Ιουνίου, οι SDF ως τώρα έχουν μπορέσει να καταλάβουν μόνο μια συνοικία στο ανατολικό τμήμα της πόλης και άλλη μια στο δυτικό. Από τη Δευτέρα προσπαθούν να αποσπάσουν οριστικά από τους τζιχαντιστές τη συνοικία Σανάα, επί θύραις της Παλιάς Πόλης, όπου βρίσκονται ισχυρές οχυρές θέσεις του Ι.Κ.
Όμως οι μαχητές της πιο διαβόητης τζιχαντιστικής οργάνωσης του κόσμου προβάλλουν ιδιαίτερα σθεναρή αντίσταση, παρά τα πολυάριθμα πλήγματα εναντίον τους από τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού.
«Η συνοικία Ας Σανάα δεν είναι ακόμη εντελώς ασφαλής λόγω των επανειλημμένων επιθέσεων των τζιχαντιστών», υπέδειξε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε  Οι κινήσεις καλής θέλησης του Ιράν προς τις ΗΠΑ, πίσω από τις απειλές

Διαφήμιση