Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε επιθέσεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ Ρωσία και Μέση Ανατολή

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε επιθέσεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ Ρωσία και Μέση Ανατολή

Κάλεσμα για επιθέσεις μαχητών του εναντίων “άπιστων” στη Δύση, τη Μέση Ανατολή ακόμα και την Αυστραλία απευθύνει το Ισλαμικό Κράτος καθώς οι συμμαχικές δυνάμεις επελαύνουν προς την de facto πρωτεύουσα στη Συρία, τη Ράκκα και έχουν ήδη απελευθερώσει τη Μοσούλη στο Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος διένειμε μέσω Telegram ένα ηχογραφημένο μήνυμα που καλεί τους υποστηρικτές του σε επιθέσεις κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Αυστραλία, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν και τις Φιλιππίνες.

Το ηχητικό κλιπ που διανεμήθηκε τη Δευτέρα στο κανάλι του Ισλαμικού Κράτους στο Telegram, μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή μηνυμάτων, αποδόθηκε στον επίσημο εκπρόσωπο της των τζιχαντιστών Abi al-Hassan al-Muhajer. Η αυθεντικότητα της εγγραφής δεν μπορούσε να επαληθευτεί ανεξάρτητα, αλλά η φωνή ήταν η ίδια με ένα προηγούμενο ηχητικό μήνυμα που φέρεται να προέρχεται από τον εκπρόσωπο.

Διαφήμιση

“Λιοντάρια της Μοσούλης, της Ρακκα και του Ταλ Αφάρ, ο Θεός να ευλογεί αυτά τα καθαρά όπλα και τα φωτεινά πρόσωπα, να επιτεθούν τους άπιστους και τους αποστάτες και να τους πολεμήσετε με τη δύναμη ενός ανθρώπου”,

δήλωσε ο Αλ Μουχαγιέρ. Ο Αποκρυφισμός είναι ένας παρεκκλίνων όρος που χρησιμοποιείται για να αναφέρεται στους Σιίτες Μουσουλμάνους.

“Στους αδελφούς της πίστης και των πεποιθήσεων στην Ευρώπη, την Αμερική, τη Ρωσία, την Αυστραλία και άλλους. Οι αδελφοί σας στα πάτρια εδάφη τα έχουν καταφέρει καλά, έτσι ώστε να πάρετε παραδείγματα και να έχετε ως πρότυπα”.

Διαφήμιση