Συνέλαβαν πάλι τον αντίπαλο του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, λόγω διαδηλώσεων

Συνέλαβαν πάλι τον αντίπαλο του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, λόγω διαδηλώσεων

Με καταστολή και εκφοβισμό επιχειρεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν να αντιμετωπίσει τον μοναδικό ουσιατικό πολιτικό του αντίπαλο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος διοργανώνει διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς ανά τη Ρωσία επιχειρώντας να συσπειρώσει γύρω του δυσαρεστημένους από την πολιτική Πούτιν και τη διαρκώς εντεινόμενη διαφθορά στο Δημόσιο.

Διαφήμιση

Ο Αλεξέι Ναβάλνι τέθηκε εκ νέου υπό κράτηση σήμερα καθώς επιχείρησε να φύγει από το σπίτι του για να παραβρεθεί στις διαδηλώσεις, ενώ ταυτόχρονα οι αρχές έκοψαν το ρεύμα στα γραφεία του παρεμποδίζοντας τη ζωντανή αναμετάδοση των διαδηλώσεων για λίγο.

Διαβάστε  Ρωσία: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν πλήγμα στη Συρία

Ο Ναβάλνι, αν και δεν απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Πούτιν, θεωρείται ως εν δυνάμει απειλή από το Κρεμλίνο καθώς πλήττει στοχευμένα πρόσωπα όπως ο πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Αλεξέι Ναβάλνι δημιούργησε video αναδεικνύοντας τον προκλητικό τρόπο ζωής του Ρώσου πρωθυπουργού και καταγγέλλοντας ότι ζει πάνω από τις δυνατότητές του, το video έχει συγκεντρώσει πάνω από 22 προβολές μέσω του youtube, γεγονός που ανησυχεί το Κρεμλίνο, το οποίο διαψεύδει τους ισχυρισμούς.

Διαβάστε  Συρία: Ένα πεδίο βολής φθηνό, για Τόμαχωκ και S-400

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναβάλνι δέχθηκε πρόσφατα επίθεση με υγρό στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να χάσει μερικώς την όρασή του.

Στόχος του Αλεξέι Ναβάλνι είναι να κατέβει στις επερχόμενες εκλογές του 2018 ως υποψήφιος για την προεδρία, ωστόσο καταδίκες για τις διαδηλώσεις και για μια περίεργη υπόθεση διαφθοράς του στερούν νομικά το δικαίωμα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Διαβάστε  Στρατός, πλοία και ρώσικος πυρηνικός αντιδραστήρας στην Αρκτική

Διαφήμιση