Φωτιά και τραυματίες σε κέντρο προσφύγων στη Γερμανία

Φωτιά και τραυματίες σε κέντρο προσφύγων στη Γερμανία

Φωτιά που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 37 ανθρώπων ξέσπασε σε κέντρο προσφύγων στη Γερμανία, με τις αρχές να ερευνούν ακόμα και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση αποσάθρωσης εθνικιστικού δικτύου μέσα στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Τουλάχιστον 37 άτομα τραυματίστηκαν από φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Κυριακής σε κέντρο προσφύγων στη Βρέμη, στη βόρεια Γερμανία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δέκα παιδιά.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η φωτιά ξεκίνησε από κάδο σκουπιδιών στο υπόγειο του κτηρίου, όπου διαμένουν περισσότεροι από 100 μετανάστες. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα και είναι υπό διερεύνηση. Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία είναι και ο εμπρησμός με αντιμεταναστευτικά κίνητρα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βρέμης ανακοίνωσε ότι 14 από τους τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων των 10 παιδιών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ άλλοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου.

Διαφήμιση

Διαφήμιση