Η πολιτική αστάθεια πιέζει τη στερλίνα το slow Brexit ανεβάζει τον FTSE-100

Η πολιτική αστάθεια πιέζει τη στερλίνα το slow Brexit ανεβάζει τον FTSE-100

Νέο πολιτικό σκηνικό γεννήθηκε από τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία και μάλιστα πολύ διαφορετικό από τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αποτυχία των δημοσκόπων να πιάσουν τον παλμό της κοινωνίας και των εξελίξεων.

Διαφήμιση

Η Τερέζα Μέι έχασε όχι μόνο το στοίχημα της πολιτικής κυριαρχίας αλλά και την κεκτημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 330 εδρών, καθώς η δύναμη των Συντηρητικών περιορίζεται στις 316 έδρες. Όπως όλα δείχνουν οι Torries θα σχηματίσουν κυβέρνηση με τους Ιρλανδούς Δεξιούς DUI οι οποίοι εξασφάλισαν 10 έδρες έναντι 8 στις προηγούμενες εκλογές.

Διαβάστε  Η τουρκική λίρα καταρρέει, το εξωτερικό χρέος στραγγαλίζει τις επιχειρήσεις

Με τον τρόπο αυτό η Τερέζα Μέι θα επιδιώξει να σωθεί από τους αντιπάλους της που ζητούν το κεφάλι της επί πίνακι, θα είναι όμως αναγκασμένη να καρκινοβατεί για όσο αντέξει στην κυβέρνηση, ενώ πλέον θα έχει ανάγκη την αντιπολίτευση και θα χρειαστεί να κατεβάσει τους τόνους.

Στις αγορές τα αποτελέσματα των εκλογών έγιναν δεκτά με βουτιά της στερλίνας σε χαμηλό διμήνου έναντι του δολαρίου, ενώ σταθεροποιητικά-πλαγιοανοδικά κινείται ο FTSE-100 ποντάροντας σε slow… mid Brexit αντί για hard αν είχε επικρατήσει η Μέι.

Η βρετανική λίρα που έφτασε να υποχωρεί κατά 2,3% έναντι του δολαρίου στο $1,2660 (σε χαμηλό 8 εβδομάδων), λίγο πριν τις 11 κατέγραφε μείωση κατά 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και διαμορφώνεται στα 1,2697 δολάρια., ενώ έναντι του ευρώ βρέθηκε σε χαμηλό 7 μηνών με πτώση 2,3% στις 88,55 πέννες / ευρώ.

Διαβάστε  Εκτός ταμπλό η Folli Follie, "εκτός θέσης" η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Αναλυτές εκτιμούν ότι, η στερλίνα μπορεί να κάνει βουτιά ακόμα και στο 1,21 έναντι του δολαρίου.

Διαφήμιση