Οι εκλογές μάτωσαν την Στέρτζεον και σκότωσαν το ScottExit

Οι εκλογές μάτωσαν την Στέρτζεον και σκότωσαν το ScottExit

Τα σχέδια για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας κάηκαν στην πυρά των βουλευτικών εκλογών της Μεγάλης Βρετανίας καθώς το Εθνικιστικό Κόμμα της Σκοτίας (SNP), του οποίου ηγείται η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Νικόλα Στέρτζεον, έχασε μεγάλο μέρος της δύναμής του.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Εθνικιστές της Νίκολα Στέρτζον χάνουν 21 από τις 56 έδρες που είχαν στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε  Στριμώχνουν τον Ζάκερμπεργκ οι Βρετανοί, απειλούν με κυρώσεις αν δεν καταθέσει

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) το οποίο είχε πετύχει σαρωτική νίκη στη Σκωτία πριν από δύο χρόνια, είδε το Συντηρητικό Κόμμα να ανακάμπτει στην περιοχή με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να χάσουν τις έδρες τους ο πρώην επικεφαλής του κόμματος Άλεξ Σάλμοντ και ο δεύτερος τη τάξει Άνγκους Ρόμπερτσον.

Η Στέρτζον είχε ζητήσει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος τον Μάρτιο, υποστηρίζοντας πως το αποτέλεσμα υπέρ του Brexit άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού.

Διαβάστε  Βρετανία: Η Ρωσία έχει σκοτώσει ξανά! ...και ξανά

Όταν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προκήρυξε πρόωρες εκλογές οι Συντηρητικοί, οι Εργατικοί και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες εστίασαν την προεκλογική εκστρατεία τους στην παραμονή της Σκωτίας στο
Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Στέρτζον χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «απογοητευτικό» για το κόμμα της. «Υπάρχει σαφώς μια αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και την ανεξαρτησία η οποία θα αποτελέσει σαφώς έναν παράγοντα στα αποψινά αποτελέσματα. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφθεί το SNP» είπε.

Διαφήμιση