Κατεβάζει τους τόνους ο Κιμ, δοκιμές πυραύλων μικρού βεληνεκούς

Κατεβάζει τους τόνους ο Κιμ, δοκιμές πυραύλων μικρού βεληνεκούς

Στην πολιτική των προκλήσεων αλλά με χαμηλότερους τόνους επιμένει η Βόρεια Κορέα πραγματοποιώντας νέες δοκιμές πυραύλων αλλά μικρού βεληνεκούς αυτή τη φορά, από στη Νότια Ακτή της χώρας.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σήμερα το πρωί από την παραθαλάσσια πόλη της Βόρειας Κορέας, Ουονσάν και κάλυψαν απόσταση περίπου 200 χλμ. Οι εκτοξεύσεις έγιναν λίγες μέρες μετά από νέες κυρώσεις που ψηφίστηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον της Πιονγιάνγκ, η οποία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό και οπλικό της πρόγραμμα χωρίς καθυστέρηση.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας, με τη σημερινή πολλαπλή εκτόξευση των πυραύλων, η Πιονγιάνγκ φαίνεται να επιδιώκει την άσκηση πιέσεων προς την Σεούλ και την Ουάσιγκτον, προκειμένου να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέ-ιν έχει ενημερωθεί για το συμβάν.
Η σημερινή εκτόξευση είναι η τέταρτη δοκιμή πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα από την ανάληψη καθηκόντων του Μουν στις 10 Μαΐου. Ο νέος πρόεδρος έχει υποσχεθεί να προχωρήσει σε διάλογο με τη Βόρεια Κορέα.

Διαφήμιση

Διαφήμιση