Για κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα προειδοποιεί ο Μοσκοβισί

Για κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα προειδοποιεί ο Μοσκοβισί

Δηλώσεις-μήνυμα προς το ΔΝΤ και το Βερολίνο πραγματοποίησε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, θέλοντας να αναδείξει την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία μετά από 7 συναπτά έτη λιτότητας, περιστολής δαπανών και αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους.

Διαφήμιση

Οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν θα πρέπει να «παίζουν με τη φωτιά», όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε την Πέμπτη ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Διαβάστε  Σκάνδαλο λαθρεμπορίας φαρμάκων: Προφυλακίστηκαν δύο ακόμη και άλλοι δύο σε κατ οίκον περιορισμό

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πιερ Μοσκοβισί, «Δεν έχουμε συμφωνία ακόμη για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντας «λογική» την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Η Ελλάδα φθάνει στα όρια του τι μπορεί να αποδεχτεί μια κοινωνία», συμπλήρωσε ακόμη.

Το ύφος και οι διατυπώσεις των δηλώσεων Μοσκοβισί δίνουν μια νέα διάσταση στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις προσθέτοντας έναν παράγοντα που τόσο το Βερολίνο όσο και το ΔΝΤ επέλεγαν να αγνοούν επί μακρόν.

Διαβάστε  Ποινή-μήνυμα στον Τούρκο που πέρασε κατά λάθος σε ελληνικό έδαφος

Το πρόσωπο που αναδεικνύει το ζήτημα και οι διατυπώσεις που χρησιμοποιούνται ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ανησυχία για ατέρμονες συγκρούσεις, ενώ καθιστούν τον κίνδυνο κοινωνικών εκρήξεων υπαρκτό.

Διαφήμιση