Τρομο-δέματα εξουδετερώθηκαν στην Ιταλία

Τρομο-δέματα εξουδετερώθηκαν στην Ιταλία

Με τις αρχές σε συναγερμό μά τα περιστατικά στο Λονδίνο και το Παρίσι και με τον κίνδυνο νέων αντιποίνων από το τζιαχντιστές καθώς οι συμμαχικές δυνάμεις επελαύνουν προς τη Ράκκα, εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν δυο τρομο-θέματα στην Ιταλία, σε δικαστήριο του Τορίνο. Ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από αυτά κρύβονται αναρχικοί καθώς οι παραλήπτες ήταν δικαστικοί που ασχολούνται με σχετικές υποθέσεις.

Διαφήμιση

Οι δυο φάκελοι περιείχαν εκρηκτικό εντοπίσθηκαν και εξουδετερώθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, στο δικαστήριο του Τορίνο, ενώ παραλήπτες ήταν δυο Ιταλοί δικαστές, ο Αντόνιο Ρινάουντο και ο Ρομπέρτο Σπαράνια, οι οποίοι ασχολούνται με έρευνες και υποθέσεις που αφορούν τον αναρχικό χώρο. Οι φάκελοι περιείχαν μπαταρίες, ηλεκτρικά καλώδια και εκρηκτικό, ενώ ως αποστολέας φωτογραφίζεται η ιταλική οργάνωση Fai, συγγενική της ελληνικής Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Διαβάστε  Σύγκρουση Αβραμόπουλου-Σαλβίνι για το μεταναστευτικό, πριν τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία

Οι φάκελοι εξουδετερώθηκαν στο προαύλιο του δικαστηρίου. Εκκενώθηκε μόνον ένα μέρος του κτιρίου, για μια περίπου ώρα.

Προχθές, στο Τορίνο, ξεκίνησε δίκη σε βάρος επτά μελών της οργάνωσης Federazione Anarchica Informale (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Fai), τη φυλάκιση των οποίων είχε διατάξει ο εισαγγελέας Ρομπέρτο Σπαράνια.

Η κατηγορία που τους απαγγέλλεται είναι σχεδιασμός και εκτέλεση επιθέσεων με χρήση εκρηκτικών, με στόχους, μεταξύ άλλων, και τμήματα των καραμπινιέρων. Οι επτά κατηγορούμενοι είναι οι Αλφρέντο Κόσπιτο, Άννα Μπενιαμίνο, Νικόλα Γκάι, Ντανίλο Κρεμονέζε, Βαλεντίνα Σπετσιάλε, Μάρκο Μπισέστι και Αλεσσάντρο Μερκολιάνο.
[graphiq id=”g6UZsq3l5Cl” title=”Ιταλία: Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές από το 1970" width=”700" height=”573" url=”https://sw.graphiq.com/w/g6UZsq3l5Cl” frozen=”true”]

Διαβάστε  Ιταλία: Λέγκα και Αστέρες βρήκαν πρωθυπουργό, η χώρα οδεύει σε κρίση

Διαφήμιση