Σε ιστορικα υψηλά τα συναλλαγματικά αποθέματα του Ισραήλ

Σε ιστορικα υψηλά τα συναλλαγματικά αποθέματα του Ισραήλ

Στο επίπεδο ρεκόρ των 107,4 δισ. δολαρίων εκτοξεύθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα του Ισραήλ τον Μάιο έναντι 105,1 δισ. τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα συναλλαγματικά αποθέματα του Ισραήλ ανέρχονται στο 32,9% του ΑΕΠ της χώρας. Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι το γεγονός ότι η αύξηση αποδίδεται σε αγορές από την κεντρική τράπεζα και όχι σε φυσιολογικές εισροές.

Διαβάστε  Πιο κοντά Σαουδική Αραβία και Ισραήλ

Η Κεντρική Τράπεζα αγόρασε 1,326 δισ. δολάρια, εκ των οποίων 250 εκατ. Δολ. Αγοράστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς που προορίζεται να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της παραγωγής φυσικού αερίου στην συναλλαγματική ισοτιμία και μια ανατίμηση που αύξησε τα αποθεματικά περίπου 1,031 δισ. δολάρια.

Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα στο Ισραήλ ανήλθαν κατά μέσον όρο σε 42835,48 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από το 1995 έως το 2017, φτάνοντας σε υψηλά επίπεδα ύψους 107367 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2017 και ρεκόρ χαμηλού ύψους 7655,80 δολαρίων ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 1995.

Διαβάστε  Ο Νετανιάχου βάζει φωτιά στη Μ. Ανατολή, κατηγορεί το Ιράν για κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ αποκάλυψε δημοσίως τα ευρωπαϊκά του πιόνια, στην... Ιερουσαλήμ