Πιο κοντά Ελλάδα-Αίγυπτος λόγω… Κατάρ

Πιο κοντά Ελλάδα-Αίγυπτος λόγω… Κατάρ

Ελαφρώς ωφελημένη βγαίνει η Ελλάδα από την κρίση στο Κατάρ καθώς η Αίγυπτος υπέβαλλε αίτημα εκπροσώπησης από την ελληνική αντιπροσωπεία στη χώρα, μετά την απόφαση διακοπής των διμερών διπλωματικών σχέσεων Αιγύπτου-Κατάρ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Αιγύπτιου ομολόγου του. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, η Ελλάδα είναι στη διάθεση όλων των πλευρών, ώστε να συμβάλει με κάθε τρόπο προς όφελος της περιφερειακής συνεργασίας και σταθερότητας.

Διαβάστε  Βήμα σύγκλισης Κομισιόν-ΔΝΤ για την Ελλάδα οι εαρινές προβλέψεις

Τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ ανακοίνωσαν πως διακόπτουν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Υεμένη, η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης και οι Μαλδίβες, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι αποσταθεροποιεί με τη δραστηριότητά της την περιοχή της Μέσης Ανατολής και ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις», συμπεριλαμβανόμενης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ελλάδα: Ρεκόρ 10ετίας στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο

Το Κατάρ κατηγόρησε τους γείτονές του στον Κόλπο ότι επιδιώκουν να το θέσουν υπό κηδεμονία και κατήγγειλε ως «αδικαιολόγητη» τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων

Διαφήμιση