Ο Ερντογάν πιέζει Πούτιν για Ρώσους Τουρίστες

Ο Ερντογάν πιέζει Πούτιν για Ρώσους Τουρίστες

Πιέσεις προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν για την επιτάχυνση της διαδικασίας άρσης των κυρώσεων της Ρωσίας προς την Τουρκία έτσι ώστε να ενισχυθεί η τουρκική οικονομία από την εισροή Ρώσων τουριστών το καλοκαίρι ασκεί ο Ταγίπ Ερντογάν.

Παρά το γεγονός ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό αποκατασταθεί η Ρωσία δεν έχει άρει ακόμα το όλα τα εμπάργκο και τις απαγορεύσεις, καθώς π Βλάντιμιρ Πούτιν προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα πολιτικά και γεωστρατηγικά οφέλη καθώς ο Ταγίπ Ενρτογάν βρίσκεται απομονωμένος από ΗΠΑ και ΕΕ και η οικονομία της Τουρκίας παραπαίει.

Το ζήτημα της αποκατάστασης των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας, αλλά και στο σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, στάθηκαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας τη Δευτέρα.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, οι κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία, ενώ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες με στόχο τη διευθέτηση της συριακής κρίσης και τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη χώρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησε επίσης με τον Ταγίπ Ερντογάν το θέμα της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ του Κατάρ κι άλλων αραβικών κρατών.

«…Οι δύο πρόεδροι απηύθυναν έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες χώρες να δεσμευτούν στη διεξαγωγή διαλόγου με στόχο την εύρεση συμβιβαστικών λύσεων για την προστασία της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή του Περσικού Κόλπου» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Κρεμλίνου.
[graphiq id=”aM93HJ0bLBH” title=”Κορυφαίοι εμπορικοί εταίροι της Τουρκίας” width=”700" height=”615" url=”https://sw.graphiq.com/w/aM93HJ0bLBH” frozen=”true”]