Οι δυο από τους τρεις τρομοκράτες του Λονδίνου

Οι δυο από τους τρεις τρομοκράτες του Λονδίνου

Τα ονόματα και τις ταυτότητες δυο εκ των δραστών της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο τη νύχτα του Σαββάτου 3 Ιουνίου 2016 δημοσιοποίησε η αστυνομητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, ενώ δεν έχει ακόμη δώσει τα στοιχεία του τρίτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας ο ένας εκ των δυο ήταν κάτοχος ιρλανδικής ταυτότητας και ο άλλος βρισκόταν στο ραντάρ των αρχών ως εξτρεμιστής χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες ή ενδείξεις για την προετοιμασία επίθεσης.

Διαβάστε  Σε συμπληγάδες η Μέι, παράταση ρίχνει στο τραπέζι ο Κουρτς

Πρόκειται για τον 27χρονο πακιστανικής καταγωγής, γεννημένο στη Βρετανία Κουράμ Σαζάν Μπουτ, ο οποίος ήταν παντρεμένος με παιδιά και και ζούσε στο Μπάρκινγκ, στο Ανατολικό Λονδίνο και τον 30χρονο Ρασίντ Ρεντουάν, ο οποίος ήταν καταγωγής Μαρόκου και Λιβύης και χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Ρασίντ Ελντάρ.

Διαφήμιση

Ο πακιστανικής καταγωγής Κουράμ Σαζάν Μπουτ ήταν ριζοσπαστικοποιημένος και παρακολουθούνταν, όχι όμως στενά καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις επικείμενης απειλής.

Διαβάστε  Στριμώχνουν τον Ζάκερμπεργκ οι Βρετανοί, απειλούν με κυρώσεις αν δεν καταθέσει

Οι δύο άνδρες και ο τρίτος συνεργός τους, επιτέθηκαν αρχικά με αυτοκίνητο σε πεζούς στο κέντρο του Λονδίνου και ακολούθως επιτέθηκαν με μαχαίρια σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους, σκοτώνοντας 7 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48, ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαφήμιση