Τρενάκι του τρόμου η τιμή του πετρελαίου λόγω Κατάρ-Τραμπ

Τρενάκι του τρόμου η τιμή του πετρελαίου λόγω Κατάρ-Τραμπ

Έντονη νευρικότητα και νέο κύμα αβεβαιότητας ενισχύει τη μεταβλητότητα στην αγορά πετρελαίου με την τιμή του μαύρου χρυσού να κινείται αρχικά έντονα ανοδικά και υπερβαίνοντας τοψυχολογικό φράγμα των 50 δολαρίων ανά βαρέλι, αλλά στη συνέχεια να επιστρέφει στα επίπεδα απ όπου ξεκίνησε, περνώντας ακόμα και σε αρνητική περιοχή.

Διαφήμιση

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με το εμιράτο του Κατάρ λόγω της υποστήριξης που προσφέρει σε τρομοκρατικές οργανώσεις η Αλ Νούσρα, η Ισλαμική Αδελφότητα, ακόμα και το Ισλαμικό Κράτος, ενίσχυσε τους φόβους για αναζωπύρωση εντάσεων και προβλήματα στην παραγωγή στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου. Αποτέλεσμα ήταν η άνοδος των τιμών έως και 3% ενδοσυνεδριακά.

Διαβάστε  Η κόντρα Τραμπ-ΕΕ για Ιράν οδηγεί σε διεθνές τραπεζικό βραχυκύκλωμα λόγω Swift

Στη συνέχεια οι επενδυτές επιχείρησαν ένα ιδιαίτερα επιθετικό sell-off κατοχυρώνοντας κέρδη, καθώς η αύξηση της παραγωγής από τις ΗΠΑ και τη Λιβύη εκτιμάται ότι μπορεί να αντισταθμίσει οποιαδήποτε προβλήματα ανακύψουν ως αποτέλεσμα της έντασης.

Η αγορά πετρελαίου δεν έδειξε να πείθεται από την αποτελεσματικότητα της συμφωνία του ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων παραγωγών για επέκταση της περιόδου μείωσης της παραγωγής για 9 μήνες, κυρίως γιατί οι επενδυτές ανέμεναν νέες μειώσεις αλλά και λόγω της διαρκώς αυξανόμενης παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ και την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της Λιβύης.

Διαβάστε  Πόλεμος FF Group-QCM: Στο παιχνίδι FT και Fosun, roller coaster η μετοχή

Διαφήμιση