Ποιές μεγάλες εταιρίες στηρίζουν ακόμα τον Τραμπ

Ποιές μεγάλες εταιρίες στηρίζουν ακόμα τον Τραμπ

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από τη συνθήκη του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή οδήγησε στην απώλεια μεγάλων συμμάχων, όπως είχε συμβεί και με το μεταναστευτικό διάταγμα, μετά από αρκετές κρίσεις φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί το ξεσκαρτάρισμα στο Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

Ενώ η Uber, η Tesla, η Walt Disney εγκατέλειψαν τη βάρκα του Ντόναλντ Τραμπ λόγω των αποφάσεων για το μεταναστευτικό και το κλίμα, στα συμβουλευτικά όργανα παραμένουν αρκετές πολύ ισχυρές αμερικανικές εταιρίες.

Η Wal-Mart Stores Inc. (WMT.N), η JP Morgan Chase & Co (JPM.N) και η IBM Corp (IBM.N), δήλωσαν την Παρασκευή ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοί τους θα παραμείνουν στη συμβουλευτική ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ, αν και διαφωνούν με την απόφασή του για απόσυρση από τη συμφωνία του Παρισιού.

Διαβάστε  Ο Τραμπ κάνει πίσω, θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής με Κιμ

Αναφερόμενος στην ανάγκη να παραμείνουν δεσμευμένοι στη διοίκηση, οι ηγέτες των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στους συμβουλευτικούς τους ρόλους για να συνεχίσουν να εργάζονται για να επηρεάσουν τις πολιτικές του Λευκού Οίκου.

Εκπρόσωπος της Wal-Mart Stores Inc, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο διευθύνων σύμβουλος Doug McMillon θα παραμείνει στο επιχειρηματικό συμβούλιο.

Ο McMillon δήλωσε αργά την Πέμπτη ότι «απογοητεύθηκε από τα σημερινά νέα σχετικά με τη Συμφωνία των Παρισίων. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τις χώρες να συνεργαστούν για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τους 5 αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους

Η διευθύνουσα σύμβουλος της IBM, Ginni Rometty, θα παραμείνει στο συμβούλιο, ανέφερε η εταιρία την Παρασκευή, ενώ επιβεβαίωσε την υποστήριξή της για τη συμφωνία του Παρισιού.

“Η IBM πιστεύει ότι μπορούμε να κάνουμε μια εποικοδομητική συμβολή έχοντας έναν άμεσο διάλογο με τη διοίκηση – όπως συμβαίνει με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο”

δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ένας άλλος σημαντικός διευθύνων σύμβουλος, ο Jamie Dimon της JPMorgan Chase & Co, επικρίνει την απόφαση του Trump. Η εταιρία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν θα παραιτηθεί από την ομάδα επιχειρήσεων του Trump.

“Διαφωνώ απολύτως με τη διοίκηση για το θέμα αυτό, αλλά έχουμε την ευθύνη να εμπλέξουμε τους εκλεγμένους υπαλλήλους μας να εργαστούν εποικοδομητικά και να υποστηρίξουν πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και προστατεύουν το περιβάλλον μας”,

δήλωσε ο Τζέιμι Ντίμον.

Διαβάστε  Ο Τραμπ εμπρηστής του G7, Μακρόν-Μέρκελ έσωσαν τα προσχήματα

Η επικεφαλής της PepsiCo Inc Indra Nooyi αναμένεται να παραμείνει στο συμβούλιο, επίσης. Η εταιρία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι, ενώ είναι

«απογοητευμένη από την ανακοίνωση, ελπίζουμε ότι υπάρχει ένας τρόπος για τη συμφωνία να προχωρήσει με τις ΗΠΑ στο τραπέζι»

.

Διαφήμιση