Η Fed προειδοποιεί: Η μεταναστευτική πολιτική Τραμπ πλήττει την οικονομία

Η Fed προειδοποιεί: Η μεταναστευτική πολιτική Τραμπ πλήττει την οικονομία

Σαφή προειδοποίηση για τις επιπτώσεις της άγριας μεταναστευτικής του Ντόναλντ Τραμπ στην ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ εξέδωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Ρόμπερτ Κάπλα, μιλώντας στο Council of Foreign Affairs, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι μετανάστες που κινδυνεύουν να συλληφθούν αυξάνουν τις ώρες παραμονής τους στο σπίτι, περιορίζουν τις δαπάνες τους και αυξάνουν τη ρευστότητά τους ή στέλνουν περισσότερα χρήματα στη χώρα προέλευσής τους.

Διαβάστε  Πειραγμένα τα stress tests της Fed για Goldman Sachs και Stanley

Εκατομμύρια μετανάστες “δεν πηγαίνουν έξω, δεν ψωνίζουν, μένουν σπίτι, φοβούνται αν βγουν έξω δεν θα επιστρέψουν στο σπίτι” δήλωσε ο Πρόεδρος της Fed του Ντάλας Ρόμπερτ Κάπλαν, όταν ρωτήθηκε για τις συνέπειες του μεταναστευτικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαφήμιση

Μιλώντας στο Councli of Foregn Affairs ο Κάπλαν δήλωσε ότι αν και ακόμα δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία και αν η υπόθεση αυτή φαίνεται παρατραβηγμένη τώρα, στο εγγύς μέλλον θα γίνει πραγματικότητα, καθώς -όπως υποστήριξε- ο φόβος και η αβεβαιότητα έχουν εξακριβωμένα αρνητικές επιδράσεις.

Διαβάστε  Συνάντηση με τον Πούτιν ετοιμάζει ο Τραμπ

Η στοχοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων οδηγεί σε περιορισμό των δαπανών τους, γεγονός που ντε φάκτο επηρεάζει τις συνολικές καταναλωτικές δαπάνες και αποθερμαίνει την οικονομία.

Διαφήμιση