Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφεύγει ο Τραμπ για το Μεταναστευτικό

Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφεύγει ο Τραμπ για το Μεταναστευτικό

Σε ρεβάνς απέναντι στο δικαστικό κατεστημένο και ανάκτηση της εμπιστοσύνης της εκλογικής του πελατείας στοχεύει ο Ντόναλντ Τραμπ με την -αναμενόμενη- προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για την έγκριση του προεδρικού διατάγματος για το μεταναστευτικό το οποίο έχουν κατ επανάληψη παγώσει πολιτειακά και περιφερειακά δικαστήρια και εφετεία.

Η αμερικανική κυβέρνηση ζητάει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, να αποφασίσει για την εφαρμογή της προεδρικής οδηγίας, που απαγορεύει την είσοδο σε αμερικανικό έδαφος στους πολίτες έξι μουσουλμανικών χωρών.

Η κυβέρνηση Τραμπ κατέθεσε δύο επείγουσες αιτήσεις επανεξέτασης της υπόθεσης προκειμένου ν’ ανατραπούν οι αποφάσεις δύο κατώτερων δικαστηρίων που αποφάσισαν κατά της εφαρμογής του προεδρικού διατάγματος της 6ης Μαρτίου.

Διαφήμιση

Το διάταγμα αυτό, απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ, πολιτών από το Ιράν, τη Λιβύη, την Σομαλία, το Σουδάν, την Συρία, αλλά και την Υεμένη για χρονικό διάστημα 90 ημερών.

[graphiq id=”1TFeE79CmdD” title=”ΗΠΑ: Μετανάστευση από τις χώρες που αποκλείονται στο 2ο Προεδρικό Διάταγμα” width=”700" height=”597" url=”https://sw.graphiq.com/w/1TFeE79CmdD” frozen=”true”]