ΗΠΑ: Και ο επικεφαλής της Walt Disney εγκαταλείπει τον Τραμπ

ΗΠΑ: Και ο επικεφαλής της Walt Disney εγκαταλείπει τον Τραμπ

Ενα ακόμη πλήγμα δέχεται ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς μετά την παραίτηση του Έλον Μασκ έρχεται και η αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της Walt Disney, Ρόμπερτ Ίγκερ, από to συμβούλιο Επιχειρηματικότητας, λόγω της αποχώρησης των ΗΠΑ από τη συμφωνία κλιματικής αλλαγής του Παρισιού.

Ο Ρόμπερτ Ίγκερ ήταν και αυτός μέλος του Συμβουλίου για την Προώθηση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας, στο οποίο συμμετείχε, μεταξύ άλλων και ο επίσης παραιτηθείς, Έλον Μασκ, της Tesla Motors. Πρώτος είχε αποχωρήσει από το ίδιο συμβούλιο ο επικεφαλής της Uber, Τράβις Καλάνικ, λόγω του διατάγματος Τραμπ για το μεταναστευτικό.

Διαβάστε  Δυο εβδομάδες... μόνο πήρε η Μέρκελ για να βρει λύση στο προσφυγικό

Ο Ίγκερ από την πλευρά του έγραψε στο Twitter: “Είναι θέμα αρχής. Παραιτήθηκα από το συμβούλιο του προέδρου μετά την αποχώρηση #ParisAgreement withdrawal”.

Διαφήμιση

Ο επικεφαλής της Uber Technologies, Τράβις Καλάνικ, παραιτήθηκε από το ίδιο συμβούλιο τον Φεβρουάριο, μετά από πιέσεις που δέχθηκε από ακτιβιστές και εργαζόμενους της εταιρίας του, που ήταν αντίθετοι στην μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ τα βρήκε με Ερντογάν, ξεμπλοκάρει τα F-35

Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκρότησε το επιχειρηματικό αυτό συμβούλιο τον Δεκέμβριο πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, προκειμένου να έχει βοήθεια στη λήψη αποφάσεων σε ζητήματα πολιτικών αποφάσεων για την επιχειρηματικότητα.

Στο συμβούλιο προεδρεύει ο Στίβεν Σβάρτσμαν, εκτελεστικός διευθυντής στον όμιλο Blackstone Group LP, και συμμετέχουν ο Ίντρα Νούγι, επικεφαλής της PepsiCo Inc, αλλά και ο Τζέιμς Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase & Co.

Διαβάστε  Σπονδή Τραμπ στον Κιμ: Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τα κοινά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα

Διαφήμιση