Ο Μυτιληναίος επενδύει 400 εκατ. σε νέο εργοστάσιο στην Ελλάδα

Ο Μυτιληναίος επενδύει 400 εκατ. σε νέο εργοστάσιο στην Ελλάδα

Ηχηρό μήνυμα στέλνει ο όμιλος Μυτιληναίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου εργοστασίου αλουμίνας στην τοποθεσία Άσπρα Σπίτια της Βοιωτίας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της οικονομίας και δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου, Βαγγέλη Μυτιληναίο ο προϋπολογισμός της νέας επένδυσης ανέρχεται στα 400 εκατ. και στόχος είναι η ενίσχυση της παραγωγής αλουμίνας, ενώ θα δημιουργήσει και 300 νέες θέσεις εργασίας.
Πρόκειται για τη δημιουργία μιας δεύτερης μονάδας παραγωγής αλουμίνας, η οποία θα προσθέσει επιπλέον 1 εκατομμύριο τόνους στους 820.000 που παράγονται ήδη. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι η νέα μονάδα θα είναι έτοιμη και λειτουργική σε 18 μήνες, ενώ απομένουν διαδικαστικές λεπτομέρειες για την εκταμίευση του κοινοπρακτικού δανείου από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το νέο project.

Διαβάστε  Ο Μυτιληναίος προειδοποιεί για πολιτικές αναταράξεις λόγω του αερίου

Στα Άσπρα Σπίτια βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της «Αλουμίνιον της Ελλάδος», η οποία σήμερα συγχωνεύθηκε με τον όμιλο, έπειτα από σχετική έγκριση της γενικής συνέλευσης.

Διαφήμιση

Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται και μία επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ, και πάλι στα Άσπρα Σπίτια, για την αναβάθμιση της παραγωγής αλουμινίου. Στόχος είναι η ετήσια δυναμικότητα να αυξηθεί στους 250.000 τόνους, από 190.000 που είναι σήμερα.

Διαβάστε  Μυτιληναίος: Τι δείχνει η ήκθεση βιώσιμης ανάπτυξης

Διαφήμιση