Ο Βαγγελης Μαρινάκης παίρνει τον ΔΟΛ (Βήμα, Νέα, in.gr)

Ο Βαγγελης Μαρινάκης παίρνει τον ΔΟΛ (Βήμα, Νέα, in.gr)

Κατασταλάζει το σκηνικό στα ελληνικά media με την είσοδο νέων επιχειρηματιών και την αποχώρηση παλαιών μετά από πολλές συγκρούσεις οι οποίες αν και έχουν κοπάσει δεν έχουν τελειώσει. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η εξαγορά του πάλαι ποτέ κραταιού Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο οποίος είχε περιέλθει στην κυριότητα του Σταύρου Ψυχάρη ο οποίος όμως δεν άντεξε και έχασε τον έλεγχο από τις τράπεζες.

Στη Δημοπρασία πυ διενήργησαν οι πιστώτριες τράπεζες ο εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά, η οποία ανέρχεται σχεδόν στα 23 εκατ. ευρώ.
Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία, και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton, η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Διαβάστε  Φωτιά σε media και επιχειρήσεις βάζει η επιστροφή Κόκκαλη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη:

Διαφήμιση
  1. μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και
  2. μία για το πακέτο των ακινήτων.

Οι τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το πρώτο κομμάτι ήταν:

  1. ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με προσφορά 22.892.600 ευρώ,
  2. η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά 11.926.000 ευρώ,
  3. η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA με προσφορά 21. εκατ. ευρώ και
  4. μία αγγλική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» 100.000 ευρώ.
    Ωστόσο, η διαδικασία δεν τελειώνει, καθώς αναμένονται ενστάσεις από τους επιχειρηματίες και τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.
Διαβάστε  Η Der Standard ρίχνει σενάριο απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων το Πάσχα

Διαφήμιση