Ενιαίο φορολογικό σύστημα εταιριών ετοιμάζουν Γαλλία-Γερμανία

Ενιαίο φορολογικό σύστημα εταιριών ετοιμάζουν Γαλλία-Γερμανία

Κινήσεις στην κατεύθυνση της δημιουργίας ευρύτερα σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος χωρίς διακρατικό-φορολογικό ανταγωνισμό ικανό να ανακόψει την εκροή επιχειρήσεων -άρα και κρατικών εσόδων- προς φορολογικούς παραδείσους αλλά και να ελκύσουν νέες από τη Βρετανία, ετοιμάζουν Γερμανία και Γαλλία.

Όπως δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι κυβερνήσεις των δυο χωρών επεξεργάζοντας προτάσεις για ένα κοινό σύστημα φορολόγησης των εταιρειών.

Μιλώντας σε εκδήλωση για φορολογικά θέματαο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι

«κάνουμε άλλη μια προσπάθεια να συμφωνήσουμε όχι απλά σε κοινές αρχές σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των εταιρειών, αλλά σε ένα κοινό σύστημα».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την ελπίδα οι προτάσεις να έχουν προσδιοριστεί πριν από τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές στις αρχές του Ιουνίου.

Διαβάστε  Βουτιά του γερμανικού PMI σε χαμηλά 19μήνου

Παραδέχθηκε πάντως ότι «ο χρόνος είναι λίγος», ενώ προειδοποίησε πως η Γερμανία πρέπει να συνεχίσει να επαγρυπνεί, καθώς αντιμετωπίζει εντεινόμενο διεθνή φορολογικό ανταγωνισμό.
Αν και το γερμανικό φορολογικό σύστημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό, «συμβαίνουν πολλά» αλλού τα οποία θα μπορούσαν να μεταβάλλουν την κατάσταση, συμπλήρωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Διαφήμιση