Τα μηνύματα από τα τηλεφωνήματα Τσίπρα σε Μέρκελ, Τουσκ, Μακρόν

Τα μηνύματα από τα τηλεφωνήματα Τσίπρα σε Μέρκελ, Τουσκ, Μακρόν

Μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα από το Eurogroup επιχειρεί να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας τις τηλεφωνικές επαφές το διευθυντήριο των Βρυξελλών, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωνε έκτακτη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η απόφαση του Μαξίμου να δημοσιοποιήσει τις τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού, με καθυστέρηση μας ημέρας, με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμάνουελ Μακρόν, φαίνεται ότι εντάσσεται στον ευρύτερο πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό για προετοιμασία εναλλακτικών σχεδίων και άσκηση πίεσης στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το Eurogroup.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Γιούνκερ-Σόιμπλε, απάντηση σε Τσακαλώτο-Ντράγκι

Διαφήμιση

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά χθες Δευτέρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ σήμερα Τρίτη είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Διαβάστε επίσης: Νέος “Ανένδοτος” για το χρέος από Τσακαλώτο, παραιτείται από τη δόση χωρίς ελάφρυνση

«Ο πρωθυπουργός τους μετέφερε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την αναγκαιότητα ύπαρξης καθαρής λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και όλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου»

αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης: Ντράγκι σε “στυλ” και γραμμή ΔΝΤ για χρέος