Συνάντηση Γιούνκερ-Σόιμπλε, απάντηση σε Τσακαλώτο-Ντράγκι

Συνάντηση Γιούνκερ-Σόιμπλε, απάντηση σε Τσακαλώτο-Ντράγκι

Εντείνονται οι επαφές, οι παρασκηνιακές διεργασίες και τα μηνύματα σε όλα τα μήκη γύρω από την επίτευξη συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η άρτη προγραμματισθείσα συνάντηση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αύριο, Τετάρτη 31 Μαΐου, στο Βερολίνο, χωρίς ατζέντα.


Αν και άπαντες αναμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτά δεν θα ανακοινωθούν, αντιθέτως το κεντρικό μήνυμα του έκτακτου τετ-α-τετ εστάλη δια της ανακοίνωσής του.

Η κίνηση του προέδρου της Κομισιόν να προγραμματίσει συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να την ανακοινώσει την τελευταία στιγμή ακολουθεί το δημοσίευμα της Bild που βασίζεται σε διαρροές από το Μαξίμου για άρνηση της Ελλάδας να λάβει τη δόση χωρίς συνολική λύση, καθώς και την κατάθεση του Μάριο Ντράκι στην Ευρωβουλή.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Ερντογάν πήρε το μήνυμα της ΕΕ, μαζί με 3 δισ. και διεθνή νομιμοποίηση

Η ανακοίνωση της επίσκεψης αποτελεί μήνυμα από τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προς την Αθήνα και την Φρανκφούρτη ότι η Κομισιόν πράττει τα δέοντα για την άρση του επερχόμενου αδιεξόδου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο επίσκεψης που έχει προγραμματίσει ο κ. Γιούνκερ στο Βερολίνο, προκειμένου να μιλήσει στην εκδήλωση «Κοινωνικοί εταίροι και εργοδότες σε διάλογο», που διοργανώνει η Συνομοσπονδία Ενώσεων Εργοδοτών της Γερμανίας.

Διαβάστε  Η Ευρώπη πιέζει για συζητήσεις, η Ουάσιγκτον ροκανίζει τον χρόνο

Ερωτηθείσα κατά πόσο η Ελλάδα θα αποτελέσει το βασικό αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η εκπρόσωπος απάντησε πως οι δύο άντρες «γνωρίζονται εδώ και πολύ καιρό» και πως αναμένεται να συζητήσουν γενικότερα τα τρέχοντα ευρωπαϊκά ζητήματα. «Θα είναι μία συζήτηση πιο ευρεία για τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο» σημείωσε η κ. Αντρέεβα.

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ καθιστούν σαφές ότι η συνάντηση είναι άτυπη, ανοιχτή και ότι δεν θα υπάρξει ανακοινωθέν μετά την ολοκλήρωσή της.

Χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα η συνάντηση των δυο ανδρών είναι άτυπη, ενώ η ανακοίνωσή της από την εκπρόσωπο Τύπου την τοποθετεί ένα επίπεδο υψηλότερα από τις παρασκηνιακές επαφές.

Διαβάστε  Ισχυρή βούληση για στήριξη της Ελλάδας, έδειξε με δηλώσεις του ο Γιούνκερ

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.