Η Μέι έτοιμη για hard Brexit, ο Κόρμπιν θέλει soft

Η Μέι έτοιμη για hard Brexit, ο Κόρμπιν θέλει soft

Τις διαφορές τους πάνω στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατηγικής του Brexit ανέλυσαν στο debate η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, προσδοκώντας να ξεκαθαρίσουν το σκηνικό καθώς ο χρόνος για τις εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία μετράει αντίστροφα.

Αν και η Τερέζα Μέι και οι Συντηρητικούς να προηγούνται στις Δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος των Εργατικών έχει καλύψει τεράστιο δρόμο και μεγάλο μέρος του χάσματος και όλα δείχνουν ότι δεν θα αποφύγει την ήττα, αλλά θα διατηρήσει ισχυρή δύναμη στο Κοινοβούλιο κάνοντας τη ζωή της Μέι μετά τις εκλογές δυσκολότερη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι νέες δημοσκοπήσεις μετά το debate καθώς Μέι και Κόρμπιν έλαβαν εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις για τη διαδικασία και τις διαπραγματεύσεις του Brexit.

Διαφήμιση

Η πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είναι έτοιμη να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και χωρίς συμφωνία, ενώ ο Κόρμπιν υπόσχεται συνολική συμφωνία με την ΕΕ.

Η τελευταία Δημοσκόπηση δείχνει άνοδο του Κόρμπιν και περιορισμό του πλεονεκτήματος της Μέι στο 6% από 9% την προηγούμενη εβδομάδα και από 18% δυο εβδομάδες νωρίτερα.