Ο Ερντογάν πιέζει Πούτιν για άρση κυρώσεων

Στη Ρωσία στρέφεται για ακόμη φορά ο Ταγίπ Ερντογάν αναζητώντας οικονομικά και πολιτικά στηρίγματα μετά την επιβεβαίωση του αποκλεισμού του από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και ενώ η οικονομία της Τουρκίας παραπαίει.

Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται και η τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας την κοινή επιθυμία τους, για την ενίσχυση του διμερούς πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν το πλαίσιο ακύρωσης των οικονομικών περιορισμών που εξακολουθεί να εφαρμόζει η Ρωσία κατά της Τουρκίας, αλλά και ζητήματα του αγωγού φυσικού αερίου Turkstream, όπως και την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Ακούγιου, όπως γνωστοποίησε το Κρεμλίνο.

Διαφήμιση

Η επισήμανση από το Κρεμλίνο ότι ακόμα υπάρχουν εν ενεργεία κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας οι οποίες τοποθετούνται σε τροχιά άρσης αποτελεί σαφές μήνυμα προς την ΕΕ και τις ΗΠΑ για μια νέα προσέγγιση, στην οποία η Τουρκία θα αποτελέσει απλώς ένα ακόμη χαρτί.