Επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο: Οσμή συγκάλυψης από ΕΛ.ΑΣ

Επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο: Οσμή συγκάλυψης από ΕΛ.ΑΣ

Μετά από ημέρες ερευνών, καταθέσεων, διαρροών και αντιπληροφόρησης των media οι έρευνες της αστυνομίας για την πορεία του τρομο-δέματος αποκαλύπτουν σύγκρουση του Φρούραρχου της Βουλής με τον αρχιφύλακα, υπεύθυνο για την ασφάλεια του Λουκά Παπαδήμου.

Ούτε εκεί είναι όμως η ουσία καθώς αποδεικνύεται, ανεξαρτήτων αν τελικά ελέγχθηκε ή όχι ο φάκελος και από πιό μηχάνημα, ότι δεν υπάρχει μια διαδικασία ικανή να διασφαλίσει την εξέταση της αλληλογραφίας και σαφής ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένη υπηρεσία ή πρόσωπα.

Πρόκειται για μια ακόμη διαδικασία χωρίς πρωτόκολλα και δικλείδες ασφαλείας που συνεπάγεται ότι μπορεί να παραβιαστεί σε πολλά σημεία της ανάλογα με την περίσταση, που επιτρέπει στον λήπτη της αλληλογραφίας να τη δει, ενδεχομένως και χωρίς έλεγχο με δική του ευθύνη.

Διαβάστε  Νέα χαλάρωση capital controls για να γυρίσουν οι καταθέσεις

Αυτό είναι το ουσιαστικό πρόβλημα που προσπαθεί με διαρροές και παραπληροφόρηση να συγκαλύψει η Αστυνομία έτσι ώστε να περιορίσει τις εσωτερικές απώλειες στο χαμηλότερο επίπεδο.

Η πορεία του τρομο-δέματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου, η σύγχυση δημιουργήθηκε μετά από την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών της φρουράς του κ. Παπαδήμου, ο οποίος δήλωσε ότι το πρωί της Πέμπτης, όταν παρέλαβε από το σπίτι του τον πρώην πρωθυπουργό, πήρε και τέσσερις φακέλους, όπως προβλέπει η διαδικασία, για να ελεγχθούν στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής.

Διαβάστε  Αναρμόδια δήλωσε η Βουλή για τη Novartis, ο λόγος στη Δικαιοσύνη

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφού άφησαν τον κ. Παπαδήμο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο ίδιος μετέφερε τους φακέλους στη Βουλή με τη μοτοσικλέτα του και τους παρέδωσε για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray, στο φυλάκιο δίπλα στην κεντρική είσοδο. Λίγα λεπτά αργότερα, του επεστράφη η αλληλογραφία, την οποία παρέδωσε στον κ. Παπαδήμο, στην ΤτΕ.

Διαβάστε  Ελλάδα: Ρεκόρ 10ετίας στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο

Ο φρούραρχος της Βουλής ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε την κατάθεση του αστυνομικού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια πάγια διαδικασία που δεν έχει ακολουθηθεί.

Η Αντιτρομοκρατική ζήτησε και έλαβε τα βίντεο από τις κάμερες της Βουλής, καθώς και τα στοιχεία από το μηχάνημα των ακτίνων, προκειμένου να ερευνηθεί αν ελέγχθηκε ο παγιδευμένος φάκελος.

Διαφήμιση