Στο μικροσκόπιο του FBI ο γαμπρός του Τραμπ

Στο μικροσκόπιο του FBI ο γαμπρός του Τραμπ

Τη διερεύνηση των σχέσεων και επαφών του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ έχει ξεκινήσει το FBI, σύμφωνα με τη Washington Post και το NBC, κίνηση που επιβεβαιώνει ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Κούσνερ ερευνάται λόγω των επαφών του με ρώσους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο ρώσος πρέσβης και ένας τραπεζίτης από τη Μόσχα, ανέφερε η Ποστ, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τα περί της έρευνας.

Διαβάστε  Τα βλέμματα στη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Παραμένει άγνωστο το αν ο Κούσνερ, που είναι παντρεμένος με την κόρη του προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, έχει κληθεί από το FBI να προσκομίσει στοιχεία και έγγραφα για τις συναντήσεις του και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Διαφήμιση

Οι εξελίξεις αυτές δικαιολογούν την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη συγκρότηση ειδικής νομικής ομάδας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενος κλήτευσής του στο πλαίσιο της έρευνας.

Διαβάστε  Συνάντηση με τον Πούτιν ετοιμάζει ο Τραμπ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Μάικ Φλιν, αρνήθηκε να καταθέσει στη Γερουσία και να προσκομίσει έγγραφα επικαλούμενος το 5ο άρθρο του Συντάγματος. Ο Φλιν είχε στο παρελθόν ζητήσει τη χορήγηση ασυλίας προκειμένου να καταθέσει, ωστόσο η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας και το FBI δεν συνέπραξαν.

Διαφήμιση