Στο Ανώτατο Δικαστήριο οδεύει το διάταγμα Τραμπ για το μεταναστευτικό

Στο Ανώτατο Δικαστήριο οδεύει το διάταγμα Τραμπ για το μεταναστευτικό

Στο δρόμο για το Ανώτατο Δικαστήριο οδεύει το δεύτερο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για το μεταναστευτικό μετά και τη νέα απόρριψη της έφεσης από το ομοσπονδιακό εφετείο.

Η ισορροπία δυνάμεων στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ είναι υπέρ των συντηρητικών, ενώ ο διορισμός του Νέιλ Γκόρσατς αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλος του προεδρικού διατάγματος, το οποίο θέλει διακαώς να επιβάλει ο Τραμπ, μετά από σωρεία απορρίψεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Το εν λόγω προεδρικό διάταγμα έχει αποδειχθεί σε μια από τις πλέον ηχηρές ήττες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ καθώς η εφαρμογή του έχει ανασταλεί από δικαστήρια σε πρώτο και δεύτερο βαθμό κατ επανάληψη.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικός λόγος της απόρριψης είναι η αντιμουσουλμανική νοοτροπία του, καθώς οι δικαστές εκτιμούν ότι εστιάζει σε φυλετικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά και όχι σε ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

Το διάταγμα έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και διχασμό της αμερικανικής κοινής γνώμης, ενώ έχει πλήξει καίρια και το βαθμό αποδοχής του προέδρου των ΗΠΑ.

[graphiq id=”4AMwvTZytJH” title=”ΗΠΑ: Μετανάστευση από χώρες που περιλαμβάνονται στο προεδρικό διάταγμα Τραμπ” width=”700" height=”597" url=”https://sw.graphiq.com/w/4AMwvTZytJH” frozen=”true”]

Διαφήμιση