Τρομοκράτες χτύπησαν τον Λουκά Παπαδήμο

Τρομοκράτες χτύπησαν τον Λουκά Παπαδήμο

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης έγινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος όταν άνοιξε παγιδευμένο φάκελο μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαινε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει τραυματιστεί σοβαρά στα χέρια και τα πόδια και έχει μεταφερθεί στον ευαγγελισμό. Οι πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι η ζωή τόσο του ιδίου του Λουκά Παπαδήμου, όσο και του οδηγού του δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Την ώρα της έκρηξης το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης, ενώ ακολουθούνταν από συνοδευτικό αυτοκίνητο της αστυνομίας. Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαινε ο υπεύθυνος ασφαλείας του κ. Παπαδήμου, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη αν έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο φάκελος είχε φερόμενο αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών της οποίας ο Λουκάς Παπαδήμος είναι πρόεδρος. Ο φάκελος, σύμφωνα με την αστυνομία, ελέγχθηκε από το μηχάνημα x-ray της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εντοπίστηκε, όπως συνέβη και στην περίπτωση του ΔΝΤ.

Διαβάστε  Ελλάδα: Ρεκόρ 10ετίας στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο

Η φρουρά του πρώην πρωθυπουργού είχε μειωθεί ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης που υλοποίησε η νέα ηγεσία της αστυνομίας, ενώ συμπληρωματικά μέτρα είχαν ληφθεί μέσω πρόσληψης ιδιωτικής εταιρίας από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με την τακτική του φακέλου γεγονός που δείχνει στην κατεύθυνση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, οι οποίοι είχαν τόσο στο παρελθόν όσο και πρόσφατα στείλει δεκάδες τρομοφακέλους σε κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έναν στο ΔΝΤ, στο γραφείο της Γαλλίας, ο οποίος και εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου του Ταμείου.

Διαβάστε  Βουτιά των λιανικών πωλήσεων τον Φεβρουάριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας ακόμη είχε σταλεί στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος εντοπίστηκε κατά τη διαλογή και δεν εξερράγη.

Τότε, οι Πυρήνες είχαν στείλει μια πρώτη προκήρυξη με την οποία είχαν προαναγγείλει ότι θα ακολουθούσε άλλη, εκτενής, πράγμα που έως τώρα δεν έχει γίνει. «Ορφανή» από πλευράς ανάληψης της ευθύνης παραμένει και η βόμβα στην οδό Σανταρόζα, σε υποκατάστημα της Eurobank.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Καίγοντας, έρχεται η συναίνεση

[graphiq id=”Tr6FeHpMgt” title=”Terrorism Casualties in Greece by Victim Type” width=”600" height=”510" url=”https://sw.graphiq.com/w/Tr6FeHpMgt” frozen=”true”]

Διαφήμιση